Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj padlizsánraguval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A padlizsánt közepes kockákra vágjuk, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a paprikát karikákra vágjuk. Két gerezd fokhagymát összetörünk.

Elkészítés: Pihentetés után serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a padlizsánt, és pár percen át pirítjuk. Amikor kis színe van már, rádobjuk a hagymát, a paprikát, az összetört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, majd az egészet összepirítjuk. Amikor kész, levesszük a tűzről. A húst megszórjuk a fűszerkeverékkel és olajozott grillrácson ( vagy olajozott serpenyőben) megsütjük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd amikor szépen megpirultak, bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük vajjal, majd tányérra tesszük. Ráfektetjük a hússzeleteket, és arra halmozzuk a ragut.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 550 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss