Előkészítés: A húst megmossuk, négy szeletre vágjuk, kissé kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, magházukat kiemeljük. A körte húsát cikkekre vágjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint puhára pároljuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk egy lábosban, belekeverjük a mézet, és kis színt adunk neki. Hozzáadjuk a sáfrányt, elkeverjük, és rátesszük a körtét. Kis lángon, 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne. Az olaj másik felén, külön edényben 3 percig pirítjuk a tökszeleteket. Megfordítjuk, rátesszük a gyömbért, és a tököt puhulásig sütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtökszeleteket, és rá a húst. A tetejére pedig a mézes, sáfrányos körtét szedjük, szaftjával együtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre