Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj csokoládés barbecue szósszal és brokkolis tört burgonyával

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg szeletelt sertés karaj (9-10 szelet)
  • bors
  • fokhagyma
  • A BBQ szószhoz:
  • 3 nagy fej vöröshagyma vagy lilahagyma
  • 28 dkg paradicsomsűrítmény
  • 2 csapott evőkanál barnacukor
  • bors
  • 3 dkg étcsoki (legalább 70 %-os)
  • balzsamecet
  • Worchester-szósz
  • A körethez:
  • 50 dkg kockára vágott burgonya
  • 35 dkg brokkoli
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A sertéskarajt klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az összenyomott fokhagymával. Egy serpenyőben, olajon hirtelen megkapatjuk, majd egy tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és sütőben sütjük kb. 50 percig.

A pecsenyés olajba tesszük a csíkokra szelt hagymát, pirítani kezdjük. Ha kezd pirulni, megszórjuk barnacukorral, hogy kicsit karamellizálódjon, majd borsozzuk. Hozzáöntünk fél deci balzsamecetet, ugyanennyi Worchester-szószt, hozzáadjuk az étcsokit, majd a paradicsompürét. Szükség szerint még sózzuk, és besűrítjük (ketchup állagú mártást kell kapnunk).

A krumplit sós vízben feltesszük főni, ha már forrt egyet, akkor hozzáadjuk a brokkolit. Amikor megfőtt, leszűrjük, és krumplinyomóval durvára törjük. Meglocsoljuk olívaolajjal.

Tálaláskor a húsra öntjük a barbecue szószt, mellé halmozzuk a brokkolis burgonyát.

Megjegyzés

A szószt le is turmixolhatjuk, de én szeretem benne a hagymadarabokat. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek