Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj brandys mártásban

MME MME
4/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a hagymát felaprítom, a hússzeletet enyhén kiveregetem, széleit bevagdosom. A zöldséget tisztítás után felkarikázom, a karikákat apró kockákra vágom.

Elkészítése: az olaj felén a hagymát és a zöldséget megfuttatom, majd félreteszem. Másik serpenyőben a forró olajon a hússzelet mindkét oldalát átsütöm, rászórom az ételízesítőt, és hozzáadom a hagymás zöldséget. Egy pohár vizet alá öntök, és befedve puhára párolom. Ezután a kockákra vágott citromkarikát és a zúzott fokhagymát hozzáadom. Befedem, még 10 percig párolom, végül ráöntöm a brandyt. Éppen csak egy pillanatra felforralom, majd a hússzeletet kiveszem a szaftból és félreteszem. A szaftot a zöldséggel együtt pépesre töröm vagy turmixolom, majd a húsra öntöm. Pirított burgonyakarikával vagy tetszés szerinti zöldséggel kínálom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss