A meghámozott hagymát és a letisztogatott csiperkét felaprítjuk.
A pörkölthúst megmossuk, konyhai papírtörlőn leszárítjuk és a lábasban felhevített zsíron hirtelen körbepirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, összeforgatjuk a hagymával és a csiperkével, majd együtt tovább pirítjuk egy rövid ideig. Ezután hozzáadjuk a gombát, és a pirospaprikával ízesítjük. Felöntjük 1/2 l vízzel, felforraljuk, és közepes tűzön főzzük 50 percig.
Közben a megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és a gombás húshoz adjuk. Végül a ragut készre pároljuk kb. 10 perc alatt.
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A szaftot besűrítjük a tejföllel, és egyet forralunk rajta. A ragut a leszűrt, lecsepegtetett tésztával együtt adagonként tányérokra halmozzuk, és petrezselyemmel díszítjük.