Előkészítés: A szűzpecsenyéket leöblítjük, szárazra törölgetjük, az inakat és ezüstös hártyákat lefejtjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a nagyobb szemeket félbevágjuk, magjaikat késheggyel eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Elkészítés: A húsdarabokat 3 azonos vastagságú csíkra vágjuk úgy, hogy vastagabbik végük egyben maradjon. Megszórjuk kevés sóval, (frissen) őrölt borssal és a fűszerkeverékkel, majd hármas fonással megfonjuk, és hústűvel betűzzük a fonat végét. Nagyobb serpenyőben (amelyet betehetünk a sütőbe) felforrósítjuk az olajat és a vajat/margarint, és hirtelen megkapatjuk benne a fonatokat. Alájuk öntjük a bort, lefedjük, majd a sütőben 20 percig pároljuk. A mártáshoz a vajjal/margarinnal megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a borecetet, a bort és 1 csipet sót, aztán fedő nélkül a felére beforraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanál hideg vízzel, a mártáshoz adjuk, és éppen csak egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön. Melegen tartjuk. A fonatokat tálra emeljük, alufóliával betakarva melegen tartjuk. A pecsenyelét leszűrjük, beledobjuk a szőlőt, erős tűzön átforrósítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a brandyvel, és néhány percig fedő alatt pihentetjük. Kihúzzuk a fonatokból a hústűket, melléjük-köréjük szedjük a szőlőt a pecsenyelével együtt, a bormártást pedig előmelegített csészében-tálkában, külön kínáljuk. Tejszínnel megtört-felvert burgonyapürét kínálhatunk hozzá.