Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
  2. Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majorannával, megkenjük a zsírral.
  3. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből. Pihentetés után tálaljuk. 

Megjegyzés

Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss