Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscsülök hagymás kelkáposztával

MME MME
120 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sertéscsülköket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a húsokat. Sózzuk, babérlevelet és fokhagymagerezdeket dobunk hozzá. Kb. másfél óra alatt megfőzzük, majd nagyobb darabokra vágjuk, és fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük. Egy hőálló tálba kevés olajat öntünk, erre tesszük a csülökdarabokat, majd sörrel alaposan meglocsolva kb. 200 fokon megpirítjuk. A póréhagymát és a vöröshagymát felkarikázzuk, és egy lábosban megpirítjuk. Hozzászórjuk a barnacukrot, majd sózzuk, borsozzuk. Őrölt szegfűszeggel, fahéjjal fűszerezzük, megszórjuk sáfránnyal, és felöntjük a húsalaplével. Amikor a ragu felforrt, beletesszük a kelkáposztaleveleket. Ha szükséges, még ízesíthetjük, és további 5 percig forraljuk. A csülköt a hagymás-kelkáposztás raguval tálaljuk.

Megjegyzés

A húslé lehet kockából is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss