Elkészítés: Az apróra vágott kolozsvári szalonnát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, addig pároljuk, míg a hagyma is üveges lesz. Pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a darabolt körmöket és a kettévágott füstölt csülköt, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Másfél óra hosszan főzzük, hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst és a csontot, valamint a zöldségeket, fűszerezzük.
Amikor megpuhult, a füstölt csülköt kivesszük, a húst leválasztjuk a csontról, apró kockákra vágjuk, és visszarakjuk a levesbe. A húsokat készre főzzük, hozzáadjuk a csipetkét, és ízlés szerint tejföllel dúsítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre