Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscsülkös szarvasleves

4 5/5
> 90 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott kolozsvári szalonnát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, addig pároljuk, míg a hagyma is üveges lesz. Pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a darabolt körmöket és a kettévágott füstölt csülköt, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Másfél óra hosszan főzzük, hozzáadjuk a felkockázott szarvashúst és a csontot, valamint a zöldségeket, fűszerezzük.

Amikor megpuhult, a füstölt csülköt kivesszük, a húst leválasztjuk a csontról, apró kockákra vágjuk, és visszarakjuk a levesbe. A húsokat készre főzzük, hozzáadjuk a csipetkét, és ízlés szerint tejföllel dúsítjuk.

Megjegyzés

A leves sózására ügyelni kell, mert a füstölt húsok miatt könnyen elsózhatjuk.

Én rénszarvas húst használok, de normál szarvas vagy akár marha húsával is elkészíthető! Jó étvágyat, Nord. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss