Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéscomb sütőzacskóban sütve

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg sertéscomb
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db étkezési paprika
  • 2 evőkanál zsír
  • fél ujjnyi friss gyömbér
  • curry por
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • őrölt chili
  • majoránna
  • 1 db sütőzacskó
  • A körethez:
  • petrezselyem
  • burgonya
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A combot (dióját) megmosom, cérnával átkötözöm, hogy megtartsa sülés közben is a gömbölyű formáját.

Egy sütőzacskóba teszem a zsírt, az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Mellé teszem a feldarabolt paprikát is.

A húst körben meghintem a fűszerekkel, majd a zacskóba teszem, a zacskót megszurkálom és lezárom. (Nem kell bele más folyadék).

A sütőt előmelegítem 190 C fokra, és 100 perc múlva ránézek a húsra. Ekkor maghőmérővel megnézem a hőmérsékletet, ami akkor jó, ha eléri a 73 C fokot.

Ha megfelelő a hőmérséklete a húsnak akkor kibontom a sütőzacskóból, és az egészet átteszem egy kisebb hőálló tálba, a zacskót leveszem róla, a sütő hőmérsékletét visszaveszem 160 C fokra, és légkeveréssel megsütöm a húst. Ez további 20 percet vesz igénybe, közben persze a szaftjával locsolgatom.

Amíg sül a hús, elkészítem a petrezselymes burgonyát. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm, majd megpucolom, feldarabolom és kevés olajon megpirítom, sóval és petrezselyemmel meghintem.

Amikor elkészült a hús, kiveszem, és felszeletelés előtt pihentetem negyed órát. Házi kovászos uborkával és a petrezselymes burgonyával tálalom.

Megjegyzés

A fűszerezése nagyon finom volt így, nem kell megijedni a currytől és a gyömbértől, nagyon harmonikus a végeredmény. A sütőzacskó meg biztosította, hogy porhanyós legyen a hús és ne száradjon ki.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss