Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésborda tormamártással

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított húst sózzuk és borsozzuk meg, majd süssük mindkét oldalukat 1-1 percig a felforrósított olajon. A citromot mossuk meg, a felét karikázzuk fel. A húst vegyük ki, tartsuk melegen. Pirítsuk meg a citromkarikákat a visszamaradt zsiradékon.

2.

Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk 20 másodpercig. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd ízesítsük a mártást a mustárral és az ecetes tormával. Forraljuk 3 percig, majd adjuk hozzá a megmaradt citrom levét is. Tálaljuk a húst a mártással, a pirított citromkarikákkal és friss reszelt tormával. Sós vízben főtt burgonya és brokkoli illik hozzá.

Ha vastag hússzeletet sütünk, mindig ellenőrizzük, hogy átsült-e: kis késsel vágjunk bele a legvastagabb résznél.

Ezek is érdekelhetnek