Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertés karaj bakonyi módra

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet karaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek piros paprika
  • 30 dkg galambica gomba
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 30 dkg tuskó gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

  1. A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk. A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát átsütötjük. Papírtörlőre szedjük.
  2. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük a feldarabolt hagymákat. Lehúzzuk a tűzről, rászórunk 1 csapott evőkanál piros paprikát és ráöntünk 1 dl vízet.
  3. A gombákat felszeleteljük, és a lábosba tesszük, majd lefedve addig főzzük, amíg levet nem enged. Ekkor rátesszük a korábban kisütött karajt és ízesítjük. Rászeleteljük a paprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, többször megkevergetve puhára főzzük. 
  4. Köretnek galuskát készítünk hozzá, tálaláskor a húsra tejfölt halmozunk.

FŰSZERVAJAS-SAJTOS KARAJ>>>

KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ>>>

Megjegyzés

A mai ebédünk. Nagyon fenomenális ízét a három különböző fajta erdei gomba varázsolta. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss