Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős krumpli gombás tojással

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A burgonyát majdnem puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd hozzáforgatjuk a burgonyát, és néhány percig pirítjuk. Félretesszük.
  2. Felforrósítjuk a megmaradt olajat, és megpirítjuk rajta a megtisztított, felszeletelt gombát. Lefedjük, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Levesszük a fedőt, és nagy lángon aranyszínűre pirítjuk a gombaszeleteket.
  3. Hozzáadjuk a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett mángoldleveleket, majd sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Lefedjük, majd addig pirítjuk, míg a tojások kissé megszilárdulnak. Egy kevés csiliolajjal, néhány parmezánforgáccsal és friss kenyérrel tálaljuk.
A mangoldot helyettesíthetjük spenóttal vagy zsenge kelkáposztával is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss