Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha unod a csirkét: házias serpenyős karaj lépésről lépésre!

default user icon
MME
A karaj a tarja mellett a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle. Mutatunk egy egyszerűen elkészíthető receptet, amit ki kell próbálnotok!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

SERPENYŐS KARAJ ZÖLD SALSÁVAL
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg sertéskaraj
1 db piros pritaminpaprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 ml vörösborecet
1/2 köteg friss petrezselyem
krumpli
olívaolaj

bors

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

2 db sütőpapír
serpenyő
blender / mixer
2 db hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Az alapanyagok

A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paprikát hosszában félbe vágjuk, és kimagozzuk. Felkockázzuk a paradicsomot. Finomra vágjuk a petrezselymet és a fokhagymát.

2. A paprika

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A felkockázott paradicsomokkal megtöltjük a félbevágott paprikát, majd azokat tegyük az egyik sütőpapírral bélelt tepsibe. Meglocsoljuk a vörösborecettel és egy kis olívaolajjal, aztán megsózzuk és megborsozzuk. A sütőbe tesszük 30 percre, vagy addig, amíg szépen megpuhulnak.

3. A krumpli

A másik sütőpapírt egy tepsibe tesszük, és elhelyezzük rajta a felszeletelt krumplikat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd megsózzuk és megborsozzuk. A sütőbe a krumpli alá tesszük, és nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

4. A salsa

Egy mixerben összevekeverünk a petrezselymet, a fokhagymát és az olívaolajat. Megsózzuk és megborsozzuk.

5. A karaj

A karaj mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. Egy kis olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben. Amikor az olaj már forró, beletesszük a karajszeleteket, és mindegyik oldalát 3-3 percig sütjük.

6. A tálalás

A karajt krumplival és töltött paprikával tálaljuk , majd a húst meglocsoljuk a zöld salsával. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss