Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős hagymás krumpli

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára, félkarikára vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk.
  2. Egy fedővel is rendelkező öntöttvas vagy teflon serpenyőt felteszünk tűzre, a krumplit beleöntjük, megsózzuk és megborsozzuk, majd egy kevés olajat locsolunk rá. Nagy lángon, fedő alatt kezdjük el sütni, majd később lejjebb vesszük a hőmérsékletet. Időnként (kb. 3 percenként) megrázogatjuk a serpenyőt, vagy egy falapát segítségével óvatosan megfordítjuk a krumplikat. Összesen kb. 20-30 percig sütjük - az idő függ attól, milyen vastagra vágtuk a krumplit. Fontos, hogy a fedőt mindig tegyük vissza a krumplira, hiszen a gőzben fog megpárolódni.
  3. Kb. félidőnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal együtt sütjük készre. Akkor jó, ha a krumpli aranybarna színű, és a hagyma sem égett meg.

    A legjobb krumplis receptek >>> 

    Szuper hagymás receptek >>>

    Még több köret recept >>>

Megjegyzés

Az egyik legkedveltebb német étel. Gyorsan kész van, a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. Magában is fogyasztható, de adhatunk mellé vegyes salátát ism vagy hús mellé köretként is kiváló. Mi tükörtojással szoktuk enni.

- Adriennke26

Ezek is érdekelhetnek

Friss