Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyős csirkemell karambolával és kivivel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell filé
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 karambola
  • 3 kemény kivi
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 piros chilipaprika
  • A körethez:
  • 5 dl zöldségleves
  • 20 dkg bulgur

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, összeforgatjuk. A megmosott karambolát, a meghámozott kivit félbevágjuk, és 3-4mm vastag szeletekre vágjuk.

A megtisztított, kicsi kockákra vágott lilahagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszeres csirkecsíkokat, és magas tűzön összepirítjuk kb. 3-4 perc alatt. Ezután hozzáadjuk az előkészített karambolát és kivit, meglocsoljuk a fehérborral, és lassú tűzön 2-3 percet pároljuk.

Közben a körethez a zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a bulgurt, és lassú tűzön puhára főzzük.

Tálaláskor a főtt bulgurt tányérra halmozzuk, majd mellészedjük a gyümölcsös csirkemellet, és ízlés szerint, megszórjuk aprított chilivel.

Megjegyzés

A friss gyümölcsöket nem szabad sokáig sütni, párolni, mert túlpuhulnak, veszítenek az élvezeti értékükből.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balog Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss