Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, összeforgatjuk. A megmosott karambolát, a meghámozott kivit félbevágjuk, és 3-4mm vastag szeletekre vágjuk.
A megtisztított, kicsi kockákra vágott lilahagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszeres csirkecsíkokat, és magas tűzön összepirítjuk kb. 3-4 perc alatt. Ezután hozzáadjuk az előkészített karambolát és kivit, meglocsoljuk a fehérborral, és lassú tűzön 2-3 percet pároljuk.
Közben a körethez a zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a bulgurt, és lassú tűzön puhára főzzük.
Tálaláskor a főtt bulgurt tányérra halmozzuk, majd mellészedjük a gyümölcsös csirkemellet, és ízlés szerint, megszórjuk aprított chilivel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre