Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyőben sült sertésborda

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és 1 cm-es karikákra vágjuk. Felforrósítunk 0,4 dl olajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát, majd megsózzuk. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró, aztán jéghideg vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk.

2.

A felszeletelt húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és a megmaradt olajon ropogósra sütjük. Kiemeljük a szeleteket.

3.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a bort, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A tűzről levesszük, és kis adagokban hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Beleforgatjuk a karfiolt és a paradicsomot, valamint a finomra vágott rozmaringleveleket, és felforraljuk. A pirított burgonyát tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a húst, majd félig bevonjuk a karfiolos raguval.

A hús sütésekor keletkező apró pörköket először vízzel oldjuk fel, majd öntsük hozzá a bort és forraljuk tovább. Így jobban megőrizzük az ízeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss