A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és 1 cm-es karikákra vágjuk. Felforrósítunk 0,4 dl olajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát, majd megsózzuk. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A paradicsomot forró, aztán jéghideg vízbe mártjuk, majd meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
A felszeletelt húst kissé kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, és a megmaradt olajon ropogósra sütjük. Kiemeljük a szeleteket.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a bort, és mártás sűrűségűre beforraljuk. A tűzről levesszük, és kis adagokban hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Beleforgatjuk a karfiolt és a paradicsomot, valamint a finomra vágott rozmaringleveleket, és felforraljuk. A pirított burgonyát tányérra halmozzuk, ráhelyezzük a húst, majd félig bevonjuk a karfiolos raguval.
A hús sütésekor keletkező apró pörköket először vízzel oldjuk fel, majd öntsük hozzá a bort és forraljuk tovább. Így jobban megőrizzük az ízeket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre