hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Serpenyőben sült csirkemell koktélparadicsommal és olajbogyóval

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mellfiléket megsózzuk és megborsozzuk, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, beletesszük a hússzeleteket, majd alufóliával beborítjuk. Teletöltünk egy, a serpenyőnél kisebb lábost vízzel, majd az alufóliára helyezzük, úgy, hogy a húst lepréselje. 
  2. A szeleteket 7-8 perc elteltével megfordítjuk. Hozzáöntünk 0,5 dl vizet, majd ismét lepréseljük az edénnyel. Ezt az oldalt is ropogósra sütjük.
  3. A felaprított pórét és fokhagymát a felforrósított olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk az ecetet, a durvára vágott zöld fűszerek 3/4 részét és az olajbogyót. 1 percig főzzük.A felszeletelt mellfiléket elrendezzük a paradicsomos ragun, ráhalmozzuk a megmaradt zöld fűszert, és tálaljuk.
A hús préseléséhez használhatunk egy nehezebb lapos tányért is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss