Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem csak nyáron csúszik! Itt az első téli sörfesztivál

default user icon
MME
Végre télen sem kell Csehországba zarándokolni egy jó beltéri sörfesztiválért: idén először ugyanis itthon is belevethetjük magunkat a sörkavalkádba, méghozzá az első Serfőző Indoor Sörfesztiválon.

Legyen éppen negyven fok vagy farkasordító hideg, egy korsó sör mindig tökéletes apropója a baráti beszélgetéseknek, jutalma egy fárasztó napnak és serkentője a feledhetetlen éjszakáknak.

JÁTÉKSZABÁLY! NYERJ JEGYET A SÖRFESZTIVÁLRA>>> 
Százféle sör

A Serfőző és a Danubius Hotel Gellért közös szervezésében most egy egész hétvégén keresztül hódolhatunk a csaknem százféle kisüzemi sörnek és sörgasztronómiai csodáknak február 19. és 21. között a Gellért Hotel összes termében. A háromnapos sörünnepen megkóstolhatjuk a hazai és nemzetközi sörgyártás kiválóságait, a tematikus napokon pedig az angol, német és cseh sörkultúrát is bemutatják. A kiállítók több mint százféle csapolt és üveges sörrel készülnek azért, hogy a torkunk ne maradjon szárazon. Ráadásul ezúttal a hűtött sörkülönlegességek mellé felsorakozik a forralt sör is.

Kocsmavacsora

És bár a sört szokás folyékony kenyérként is emlegetni, azért jól csúszik mellé pár szilárd falat is. Az éhes vendégeknektelitalálat a “Kocsmavacsora” kínálata, ahol a Gellért Söröző meghívására olyan budapesti, direkt a sörökre specializálódott kultkocsmák vonultatják fel étel- és sörspecialitásaikat, mint az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett. Az ételstandoknál a Gellért vezető séfje, Héjja László finomságait próbálhatjuk ki, míg vasárnap sör brunch-csal búcsúzik a fesztivál.

Kóstoló és sörivóverseny

Persze nem csak a kortyolgatásról szól a sörfesztivál: megismerhetjük az ország legjobb sörcsapolóját, Horváth Esztert, szórakoztató sörkóstolót tart Katona Csaba, a “sörtörténeti tudományok” elismert szakembere, és megtudhatjuk, hogyan látja Fabók Mihály, a Gundel sommelier-je az „ellentábor” képviseletében a sört. Természetesen egy sörfesztivál elmaradhatatlan részeként lesz sörivóverseny, de maguk a sörök is megmérkőznek a közönség szavazataiért. A zenét a Madarak nevű zenekar szolgáltatja majd, a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub tárlatán pedig rácsodálkozhatunk a habos italok által ihletett tárgyakba: érdekes sörnyitókra vagy antik sörösüvegekre.

Árak

A fesztiválra a napijegy elővételben 2490 Ft, a helyszínen 2990 Ft-ért lesz. A 3 napos bérlet 5990 Ft-ba kerül. Minden belépő mellé jár egy logózott korsó is, amit egy alkalommal szabadon választott ajándék sörrel is megtöltenek a fesztiválon. A Kocsmavacsorák 9990 Ft-ba, a Sör brunch 7990 Ft-ba kerülnek, és a jegyek tartalmazzák a belépőt a sörfesztiválra is. Jegyek a Jegymester.hu-n, a Serfőző Sörözőben a Corvin sétányon, illetve a Gellért Szálloda recepcióján vásárolhatók, részletes információkban pedig az indoorsorfeszt.hu oldal segít.

Ezek is érdekelhetnek

Friss