Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Selyemsonkás-sajtos tortácska

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg SáGa selyemsonka
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás sárgája
  • 5 dkg pannónia sajt
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: 1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk.

2.Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle.

3. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.

4. A tejszínt a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.

5. A tésztába tesszük a sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos-tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.

6. Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss