Elkészítés: 1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk.
2.Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle.
3. Fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
4. A tejszínt a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.
5. A tésztába tesszük a sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos-tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.
6. Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.