Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Séfek séfe: Eluralkodtak az érzelmek - Vomberg Frigyest ilyennek még sosem láttuk!

default user icon
MME
A Séfek séfe második adásában olyan történt Vomberg Frigyessel olyan történt, ami a széria történetében még nemigen fordult elő: megilletődötten dícsért meg egy versenyzőt, akit aztán az aranykésével, versenyen kívül továbbjuttatott.

Egy gyermekkora óta látássérült játéskos volt az, aki könnyeket csalt a mindig kőkemény séf, Vomberg Frigyes szemébe.

Dömörör Dániel leginkább egy Blues Brothers hommage-re emlékeztető szettben érkezett a válogatóra: fekete öltönyben és napszemüvegben - de mint kiderült, ez nála nem divathóbort.

"Télen-nyáron napszemüveg van rajtam, ez nem az elegáns öltözködés miatt szükséges. Gyerekkoromban egy születési rendellenesség miatt nem fejlődött ki a látóidegem. Ennek következtében rövidlátó, színvak és fényérzékeny vagyok, fekete-fehérben látom a világot. Hivatalosan ezért vaknak vagyok nyilvánítva."

A zsűri értékelte az ételét, igaz továbbjutást érő kést nem kapott - de aranykést igen, amivel az új szabályok szerint folytathatta a versenyt. A kést Vomberg Frigyes adta át, akit dühösnek sokszor láttunk, de így megilletődni még sosem.

 

"Úgy döntöttem, hogy az aranykésemet neked adom át, mert neked szeretnék egy sanszot adni. A te kitartásod és a példaértékű magatartásod számomra megér ennyit. Szeretném, hogy hogy másoknak is utat mutass. Itt van az aranykésed, gyere vissza és lepj meg minket - tudod, mint kalaptetű az úriasszonyt" - mondta könnybe lábadt szemmel, de azért nevetve a séf.

Ezek is érdekelhetnek

Friss