Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyúkáposztás csirke

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy gáztepsit margarinnal kikenünk, belerakjuk a csirkecombokat, amit előzőleg ételízesítővel, fehérborssal és kevés sóval bedörzsöltünk.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, 1 dl vízbe tesszük, és ezzel locsoljuk meg a csirkecombokat. Fóliával letakarjuk, előmelegített sütőben félig megsütjük.

Ezalatt félpuhára pároljuk a rizst, majd kevés sóval és a lecsepegtetett savanyú káposztával összekeverjük.

A csirkecombokat megfordítjuk, a tepsi egyik oldalára húzzuk, a másik oldalára rakjuk a rizses káposztát.

A tejfölt összekeverjük a sóval és a tojások sárgájával, majd rákenjük a rizses káposztára. Kb. 30-40 perc alatt piros ropogósra sütjük.

A hússal sült köretet kockára vágjuk, és a combok mellé tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek