Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyúkáposzta-leves ropogós táskával

MME MME
3/5
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A leveshez:
  • 1 fej hagyma
  • 1 savanykás alma
  • 2 evőkanálnyi vaj vagy margarin
  • 30 dkg savanyúkáposzta
  • 2 dl almabor
  • 8 dl zöldségleves (kockából)
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanálnyi dijoni mustár
  • 1 evőkanálnyi méz
  • bors
  • A táskákhoz:
  • 4 levél tavaszi tekercs tészta (hazai ázsiai boltokban kapható)
  • 20 dkg apró rák
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítése: Meghámozzuk, és apróra vágjuk az almát és a hagymát. A hagymát forró olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az almát és az átmosott, vékonyra vágott savanyúkáposztát, majd azokat is átforgatjuk az olajban. Felöntjük az almaborral és a levessel, belerakjuk a babérlevelet, és 50-60 percig főzzük. Kb. 20 cm átmérőjű körökre vágjuk a tavaszi tekercs tésztát, és elosztjuk rajta a rákhúsokat. A tészta széleit bekenjük tojássárgájával, majd kis tasakokat formázunk belőlük. A tasak „nyakát” szorosan összenyomjuk, és kb. 5 percig sütjük a 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben. Kivesszük a levesből a babérlevelet és 4 evőkanálnyi káposztát. A maradékot összeturmixoljuk, mustárral, mézzel, sóval és borssal ízesítjük, és visszarakjuk a káposztához. A sült tésztatasakokkal kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 200 kalória, 12 g fehérje, 8 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 1 1/2 óra
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss