hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú krumplifőzelék gombával

MME MME
1
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit, a gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra, a gombát csíkokra vágjuk (bizonyos gombafajtákat le is kell forrázni, erre figyelni kell!).

Zsiradékon megdinszteljük a hagymát a felcsíkozott gombával, majd beletesszük a krumplit, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, felöntjük 2 dl vízzel, és puhára főzzük.

A végén fokhagymás rántással és tejföllel összeforraljuk. Ízesítésként pici ecettel savanyítjuk.

Aki szereti, olajon piríthat a tetejére metéltre vágott vöröshagymát is, úgy még finomabb.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek