Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztás tócsni fokhagymás tejföllel

45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk és egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és a finomra vágott káposztát. Megborsozzuk, majd alaposan összedolgozzuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával és a finomra vágott snidlinggel simára keverjük. 
  2. A felszeletelt szalonnát ropogósra sütjük, majd kiemeljük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Az olajat felforrósítjuk a szalonnából visszamaradt zsiradékkal.
  3. Evőkanállal kis adagokat halmozunk a burgonyamasszából a forró zsiradékba. Kissé ellapítjuk, és mindkét oldalukat 5-5 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Végül mindet konyhai papírtörlőre szedjük, majd forrón tálaljuk a fokhagymás tejföllel meglocsolva, szalonnával. 

A káposztás tócsni masszáját ne sózzuk meg, mert a káposzta önmagában is elég sós. Még kiadósabb lesz az étel, ha a sült szalonnát is tálaljuk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss