A káposztát megmossuk hideg vízben, majd jól kinyomkodjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírjára sütjük, majd kiszedjük a pörcöt. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Belerakjuk a káposztát, a babérlevelet és az egész borsot. Felöntjük a borral és átpirítjuk, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje a káposztát. Ezután lefedve puhára főzzük. Végül hozzákeverjük a felaprított kaprot és sóval, borssal ízesítjük.
A harcsát felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát megpirítjük.
A káposzta felét egy hőálló tálba helyezzük, rárakjuk a harcsaszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tejföllel és kaporral megszórva tálaljuk.