Elkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk, és főni tesszük, közben ügyeljünk, hogy a habját mindig leszedjük, majd sózzuk.
Mikor majdnem megfőtt a hús, sorban hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket: répát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, lestyánt.
Közben leforrázzuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágva a leveshez adjuk.
Következik az előre megmosott rizs és a savanyúkáposzta (mehet pici lé is).
A krumplit is felkockázzuk, de majd akkor adjuk hozzá a leveshez, mikor a többi zöldség majdnem megfőtt.
Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre