Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú csorba

3 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk, és főni tesszük, közben ügyeljünk, hogy a habját mindig leszedjük, majd sózzuk.

Mikor majdnem megfőtt a hús, sorban hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott zöldségeket: répát, petrezselymet, karalábét, zellert, hagymát, lestyánt.

Közben leforrázzuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját, apróra vágva a leveshez adjuk.

Következik az előre megmosott rizs és a savanyúkáposzta (mehet pici lé is).

A krumplit is felkockázzuk, de majd akkor adjuk hozzá a leveshez, mikor a többi zöldség majdnem megfőtt.

Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Néha kifejezetten jólesik a gyomornak savanyú leveseket enni. Ekkor jöhet egy jó kis erdélyi csorba.
- huncutrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss