hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú bableves

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk, utána bő, sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát (egészben), a felkarikázott kolbászt és a babérlevelet is.
  2. Amikor félig megfőtt (kb. 40-45 perc), belefőzzük a csipetkét is. Ha a bab megfőtt, akkor a zsíron pirított fokhagymás paprikás rántással berántjuk.
  3. Ha forrni kezd, 1,5 dl tejfölt teszünk bele, alaposan elkeverjük, és 2 percig ismét forraljuk.
  4. A főzés végén 1 evőkanál ecettel ízesítjük. Ha valaki savanyúbban szereti, tehet bele még egy kis ecetet. 

Megjegyzés

Kecskés Elekné receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek