Elkészítés: Megmossuk és apró kockára vágjuk a húsokat és belsőségeket. A felaprított hagymát a zsírban megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd az apró kockákra vágott húsokat. Hagyjuk, hogy levet engedjen, majd ezt elpároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, sót, a babérlevelet és a kicsumázott szárított paprikát. Annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje a húsokat, és puhára főzzük.
Mikor elfőtte a levét liszttel besűrítjük, vízzel felengedjük és összefőzzük, hozzáadunk 1-2 kanál ecetet.
Burgonyafánkkal, párolt rizzsel vagy
zsemlegombóccal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre