Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanykás leves sertésszívvel és nyelvvel

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szívet és a nyelvet sós vízben kb. 20 percig abáljuk, majd kiszedjük, s ha már nem forró, kockákra vágjuk (előtte a nyelvet a fehér részétől
megtisztítjuk). Megmossuk, és bő vízben feltesszük főni, s közben folyamatosan leszedjük a habját.

Ha már tiszta, beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, az ételízesítőt, a babérlevelet, a sót és puhára főzzük.

A hagymát vékonyra felkockázzuk és a levesbe tesszük, s hozzáadjuk a lecsót vagy a paprikát és paradicsomot.

A liszttel és zsírral rántást készítünk, majd a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, s kevés hideg vízzel elkeverve a levesbe öntjük. Ha a hagyma megfőtt, akkor ecettel vagy citrommal ízesítjük a levest, amihez tálaláskor tejfölt adunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss