Elkészítés: A szívet és a nyelvet sós vízben kb. 20 percig abáljuk, majd kiszedjük, s ha már nem forró, kockákra vágjuk (előtte a nyelvet a fehér részétől
megtisztítjuk). Megmossuk, és bő vízben feltesszük főni, s közben folyamatosan leszedjük a habját.
Ha már tiszta, beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, az ételízesítőt, a babérlevelet, a sót és puhára főzzük.
A hagymát vékonyra felkockázzuk és a levesbe tesszük, s hozzáadjuk a lecsót vagy a paprikát és paradicsomot.
A liszttel és zsírral rántást készítünk, majd a tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, s kevés hideg vízzel elkeverve a levesbe öntjük. Ha a hagyma megfőtt, akkor ecettel vagy citrommal ízesítjük a levest, amihez tálaláskor tejfölt adunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre