Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyított bableves tarhonyával

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni.

Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát, valamint a beáztatott, majd leszűrt babot. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze.

A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyíthatjuk.

Megjegyzés

Az ecetet nem kedvelők esetleg savanyú uborka levét is használhatják. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss