Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Satay (indonéz grillezett húsnyárs) mogyorószósszal

MME MME
2/5
120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg hús (marha, csirke, pulyka)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés cukor
  • tamarind
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • A tálaláshoz:
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 4 evőkanál mogyoró vaj
  • 1 dl kókusztej
  • 1 csapott teáskanál curry
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés

Elkészítése: A húst apró kockákra vagy hosszabb csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, cukorral, zúzott fokhagymával és tamarinddal fűszerezzük, összeforgatjuk 10 dkg olvasztott vajjal, és legalább 1 éjszakán át pácoljuk.

A mogyorószószhoz a mogyoróvajat a kókusztejjel kikeverjük, ízesítjük curryvel, citromlével és sóval.

Nyársra húzzuka húskockákat, ha csíkokra vágtuk, akkor cikkcakkban felszúrjuk a nyársra, majd grillen, parázs felett sütjük meg.

Tálaláskor uborka- és hagymaszeletekkel, valamint a mogyorómártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss