Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Saslik sültcékla-pürével

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésszűz
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes fej lilahagyma
  • 2 hegyes erős zöldpaprika
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez
  • A sültcékla-püréhez:
  • 50 dkg közepes cékla
  • cukor
  • borecet
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A céklát megmossuk, majd 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.

Közben a húst éles késsel lehártyázzuk, majd 2x2 centis kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A meghámozott lilahagymát negyedeljük, rétegeire szedjük, a megmosott zöldpaprikát kockákra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat váltakozva bambusznyársakra húzzuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és az olajjal meglocsoljuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük, míg a köretet elkészítjük, ez kb. 30 perc.

A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük.

A sült céklát még melegen kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük, majd kicsit darabosra aprítjuk, sóval, cukorral és borecettel pikánsra ízesítjük, végül az olajjal elkeverjük.

A saslikokat forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, közben az előkészített lecsepegtetett burgonyát is forró olajban aranybarnára sütjük, majd szalvétával bélelt tálba szedjük.

A saslikokat a sült burgonyával és a pikáns céklapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Fóliába csavarva a céklát megsüthetjük parázsban is, illetve a krumplit is süthetjük ugyanilyen módon.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss