Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárika-szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál tej
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag kókusz ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kávéskanál vanília-aroma
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl rum a tészta sütés utáni ízesítésére
  • ét tortabevonó csokoládé a bevonathoz

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyúrjuk be a tésztát. Azonnal nyújtsuk ki, és 2 lapot vágjunk belőle, kb. 20x30 centiset. Süssük meg 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt.

A piskótához valókat is keverjük ki, és abból is ugyanekkora lapot süssünk 200 fokon 13 perc alatt kész.

A krémhez a tejet forraljuk fel, és a pudingot kevés hideg tej hozzáadásával öntsük bele, és sűrűre főzzük meg. Kihűlés után a tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal vegyítsük el.

A barna lapot locsoljuk meg rummal (mindenhol érje), és kenjük rá a krém 1/3 részét, erre jön a piskótalap, majd megint krém és barnalap, megint rummal öntözzük meg, de a belsejét. Egyszerűbb előre meglocsolni őket, így gyorsabban haladunk vele.

A tetejét gőz fölött megolvasztott tortabevonóval vonjuk be. A hűtőbenpihentessük pár órát, majd szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss