Elkészítés: A sárgarépákat alapos mosást követően meghámozom, de nem állok meg a külső részeknél, hanem azok eltávolítása után a zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony szalagokká hámozom a zöldséget.
Egy közepes méretű lábosban felforralom a zöldséglevest. Ha már lobogva forr, beledobom a sárgarépaszalagokat. 2 percre hagyom csak blansírozódni. Szűrőkanál segítségével egy nagyobb méretű gyümölcsszűrőbe szedem a roppanós, de ízeiben kissé megszelídült sárgarépákat. Hűlni hagyom.
Közben finomra vágom a hagymát és a petrezselyemzöldet. Egy kisebb, csavaros tetejű üvegbe kanalazom mindkettőt. Hozzáadom az ecetet, az olajat, 1 evőkanállal a levesből. Enyhén sózom, gazdagon borsozom. Alaposan összerázom.
A már kihűlt sárgarépát tálra halmozom, összeforgatom a hagymás dresszinggel. Tálalás előtt 1/2 órát lefedve hűtőszekrényben érlelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre