Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépasaláta enyhén fűszerezve

5/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépákat alapos mosást követően meghámozom, de nem állok meg a külső részeknél, hanem azok eltávolítása után a zöldséghámozóval hosszanti irányban vékony szalagokká hámozom a zöldséget.

Egy közepes méretű lábosban felforralom a zöldséglevest. Ha már lobogva forr, beledobom a sárgarépaszalagokat. 2 percre hagyom csak blansírozódni. Szűrőkanál segítségével egy nagyobb méretű gyümölcsszűrőbe szedem a roppanós, de ízeiben kissé megszelídült sárgarépákat. Hűlni hagyom.

Közben finomra vágom a hagymát és a petrezselyemzöldet. Egy kisebb, csavaros tetejű üvegbe kanalazom mindkettőt. Hozzáadom az ecetet, az olajat, 1 evőkanállal a levesből. Enyhén sózom, gazdagon borsozom. Alaposan összerázom.

A már kihűlt sárgarépát tálra halmozom, összeforgatom a hagymás dresszinggel. Tálalás előtt 1/2 órát lefedve hűtőszekrényben érlelem.

Megjegyzés



További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss