A meghámozott, finomra reszelt sárgarépából 10 dkg-ot kimérünk, és konyhai papírtörlőn kinyomkodjuk. A mogyoróból 5 dkg-ot késes aprítógépben finomra őrölünk.
Lassú tűzön felolvasztunk 6 dkg vajat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukorral, valamint az aprított és az őrölt mogyoróval. A tálba ütött tojásokat kézi mixer habverőjével keverjük kb. 2 percig, majd hozzáadjuk az írót és a kissé lehűlt olvasztott vajat. Végül spatulával beleforgatjuk a lisztes elegyet és az összes reszelt répát, majd állni hagyjuk kb. 5 percig.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztamasszából két evőkanál segítségével 24 db halmot készítünk két, sütőpapírral leterített tepsibe. Kissé lelapítjuk, és az előmelegített sütő középső részében sütjük tepsinként 15-15 percig. A sütőből kivett kekszeket a tepsiben hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a maradék vajat kézi mixer habverőjével krémesre keverjük 6 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral kb. 5 perc alatt, majd alacsony fokozaton lazán beledolgozzuk a krémsajtot. A krémet egyszer használatos habzsákba töltjük, és 12 db keksz lapos felére nyomjuk. Végül mindre egy-egy üres kekszet illesztünk, és finoman összenyomjuk. A maradék porcukorral megszórva kínáljuk.