Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás töltött csirkecomb

75 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetés után beszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel, meghintjük granulált fokhagymával, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük.

Közben a sárgarépákat, a vöröshagymát és a gombát megtisztítjuk. A kisebb szál répát és a gombát vékony, rövid csíkokra, a hagymát apró, a főtt tojást 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

Egy kis edénybe kevés étolajt teszünk, felhevítjük, beletesszük a sárgarépacsíkokat, kevés ideig pároljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd kis idő múlva a gombát, közben ételízesítővel, majorannával, sóval, borssal ízésítjük, 2-3 perc múlva levesszük a tűzről és kihűtjük.

A zsemléket (kenyeret) beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a raguval a zsemléhez adjuk, beletesszük a nyers tojást, és jól összegyúrjuk, szükség esetén még sóval, borssal fűszerezzük, végül laza mozdulatokkal a töltelékhez keverjük a tojáskockákat. 4 felé osztva a combok bőre alá töltjük.

A 2 nagyobb répát középen kettéhasítjuk, majd keresztben kettévágjuk.
Végül a combokat tepsibe helyezzük, közétesszük a répadarabokat és a borókabogyókat, aláöntünk 1,5 dl vizet, alufóliával lefedjük, és a sütőben puhára pároljuk, majd a fólia eltávolítása után pirosra sütjük.

Köretként rizibizit vagy párolt vegyes zöldséget ajánlok hozzá.

Megjegyzés

A granulált fokhagyma helyett 2-3 gerezd pépesített fokhagymával is bekenhetjük a combokat. Én azért kedvelem a granulátumot, mert kevésbé *illatos*, és nem terheli annyira a gyomrot.

A receptet és a fotót T.
- t.vica

Ezek is érdekelhetnek