A sárgarépát meghámozzuk, pár szeletet levágunk belőle a díszítéshez, a többit tormareszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, kivájjuk a magházát, húsát vékonyra szeleteljük, és a citromlével megcsepegtetjük. A répapépből burgonyanyomóval kipréseljük a levet. (Ha van gyümölcs centrifugánk, akkor a reszelés elmarad, és a centrifugával préseljük ki a répa levét. A sárgarépalevet, az almát, a tejet, a mézet turmixgépbe tesszük, összekeverjük. Sárgarépaszeletekkel díszítjük a poharak szélét, beletöltjük az italt, és kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre