Felaprítjuk a fokhagymát, egy tálban elkeverjük az olajjal, megsózzuk és citromlével ízesítjük. A kurkumát és a gyorsfagyasztott rákokat hozzákeverve 1-2 órán át pácoljuk.
Forrásban lévő sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a rizst, majd lecsepegtetjük. Ezután összekeverjük a megtiszított és vékonyra reszelt sárgarépával, a felaprított petrezselyemzölddel és a liszttel, és összeállítjuk az enyhén felvert tojással. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és egy kevés vajas olajon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
Ebben a vajas olajban kb. 4-5 perc alatt állandó kevergetés mellett kisütjük a szárazra törölt garnélarákokat. Petrezselyemzölddel megszórt creme fraiche-sel vagy tejföllel tálaljuk, lime-karikákkal díszítjük.
Nagyon ízletes könnyű főétel vagy vacsora, natúr görög joghurttal is. Reszelhetünk a rösztibe cukkinit is, és adhatunk mellé párolt bébirépát, céklát stb. - buksz39