Előkészítés: A kelleveleket 5 percre hideg vízbe merítjük, aztán a zöldbabbal együtt forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük. Konyharuhára terítjük, felitatjuk róluk a vizet. A kellevelek középső, vastag erét kivágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és durvára-szálasra reszeljük. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal betakarjuk, kíméletesen kiverjük, aztán meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal.
Elkészítés: A sárgarépához keverjük a lisztet, a sajtot és a tojássárgáját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval illatosítjuk. A hússzeletekre 2-2 kellevelet terítünk, megkenjük a sárgarépa-keverékkel, hosszában, folytatólagosan a tetejükre fektetünk 8-8 szál zöldbabot, és szorosan feltekerjük. Hústűvel megtűzzük, sonkaszerűen megkötözzük. A vajat és az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a hústekercseket, alájuk öntjük a bort, meghintjük a fűszerkeverékkel, és fedő alatt puhára pároljuk (40-45 perc). A hústekercseket vágódeszkára emeljük, alufóliával betakarva 5 percig pihentetjük. Lehántjuk róluk a zsineget, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálra rendezzük, és kakukkfűlevélkékkel díszítjük. Köretként hasábburgonyát, grillezett vagy rozmaringos olajjal, tepsiben sütött zöldségeket, vegyes idénysalátát kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom, pompás vendégváró!