Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás-póréhagymás csirkecsíkok

MME MME
1
45 perc
bonyolult
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A pórét vékony metéltre vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.

Elkészítés:
1. A spárgákat sós forró vízben 3-4 percig főzzük, majd kivesszük, lehűtjük, és három darabra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húst, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a póréhagymát. Összeforgatjuk, és még egy percig pirítjuk.
3. Közben a tésztát a csomagon olvasható főzési idő alatt, az enyhén megsózott főzővízben éppen csak puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegetjük.
4. A húshoz adjuk a petrezselymet, a spárgát, a tejszínt, és összeforraljuk (kb. 3 perc). Tálaláskor tányérra tesszük a tésztát, mellémerjük a spárgás ragut.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek