Elkészítés: A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt), leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.
A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.
A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.
Összekeverjük az előkészített hozzávalókat, és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre