Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás kukoricalepény

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kukoricát megfőzzük, hűlni hagyjuk, és a szemeket késsel levágjuk a csövekről. A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A póréhagymát, a hagymát megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A kukoricát, a rizst, a répát, a póréhagymát, a hagymát, a margarint és a petrezselymet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal, hozzáütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ha híg lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Olajat forrósítunk, majd a masszából, evőkanálnyi adagokból, lepényeket formálunk, és a forró olajban mindkét oldalát szép arany barnára sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. Petrezselyemmel megszórva, zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1300 kJ/310 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss