Előkészítés: A kukoricát megfőzzük, hűlni hagyjuk, és a szemeket késsel levágjuk a csövekről. A rizst megfőzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A póréhagymát, a hagymát megtisztítjuk, és apróra összevágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A kukoricát, a rizst, a répát, a póréhagymát, a hagymát, a margarint és a petrezselymet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal, hozzáütjük a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ha híg lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Olajat forrósítunk, majd a masszából, evőkanálnyi adagokból, lepényeket formálunk, és a forró olajban mindkét oldalát szép arany barnára sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. Petrezselyemmel megszórva, zöldsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre