Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépás-diós muffin

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát pucoljuk meg, egy kis lyukú reszelőn, reszeljük le, majd a narancs héját szintén reszeljük hozzá.
  2. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
  3. A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a csipet sót, az őrölt fahéjat, és keverjük össze, majd keverjük hozzá a darált diót is.
  4. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és az egész tojásokat majd keverjük habosra.
  5. Ezután keverjük hozzá a narancslevet, az olvasztott, és visszahűtött vajat, majd a reszelt sárgarépát és narancshéjat.
  6. Ezután adjuk hozzá a lisztes-diós keveréket, majd keverjük alaposan össze.
  7. A muffinformát béleljük ki papírformákkal (v. szilikon formával) majd kanalazzuk bele a masszát.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre.
  9. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűsük ki teljesen.
  10. A vajat keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét is.
  11. Ezután a vajkrémet töltsük nyomózsákba, majd ízlés szerint díszítsük vele a muffinokat.

 

Megjegyzés

Az elkészült muffinokat ízlés szerint még díszíthetjük marcipánfűvel és tojásokkal, de ezt el is hagyhatjuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss