Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgarépa-krémleves vidám pirítós formákkal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a répát és a hagymát. Kikaparjuk a meghámozott tök magjait. Felkockázzuk az összes zöldséget, és mindet megpirítjuk a felforrósított vajon. Felöntjük az alaplével, és nagy lángon felforraljuk. Azután közepes lángon főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  2. Botmixerrel pürésítjük a levest, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük. Végül hozzákeverjük a tejföl a felét.
  3. Állatos süteménykiszúrókkal a kenyérszeletekből formákat szúrunk ki, és száraz serpenyőben megpirítjuk azokat. Ezekkel, a megmaradt tejföllel és néhány szál finomra aprított snidlinggel tálaljuk a tányérokba mert levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss