Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgadinnyekrém héjába töltve

MME MME
4.5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tálalás előtti este a málnát - amiből néhány szemet félreteszünk másnapra a díszítéshez - összeturmixoljuk, majd a kukoricaliszthez keverjük, jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet lassú tűzön kb. 5 percig melegítjük, amíg könnyű mártás lesz belőle. Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük.
Elkészítés: Másnap a lehűtött sárgadinnyét alaposan megmossuk, felső, kb. egyharmad részét levágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk, és a dinnye húsából karalábévájóval egyforma golyókat vájunk ki. Visszatöltjük a golyókat a dinnyébe, ráöntjük a málnaszószt, hogy a dinnyegolyók közé is jól becsurogjon. A tetejét megszórjuk a mandulával, és így tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 124 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss