hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsópüré

MME MME
2.8/5
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Néhány órára beáztatjuk a sárgaborsót. Fogyasztás előtt 1 órával feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje.
  2. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve főzzük, időnként megkeverjük. (Ha nagyon sűrű, teszünk hozzá egy pici vizet, de érdemes vigyázni, hogy ne legyen túl híg, hiszen így kihagyható a rántás.)
  3. Amikor már kezd szétfőni, és nagyon fröcsköl, levesszük a tűzről, és az egészetpépesre turmixoljuk. Ekkor visszaborítjuk a fazékba, és összerottyantjuk. 

Megjegyzés

Én savanyú káposztát és friss meleg kenyeret szoktam enni hozzá. Jó étvágyat! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss