Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsóleves másképpen

MME MME
1 4.4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sárgaborsót a szokásos módon vízben feltesszük főni. Hozzáadunk egy rozmaringágat. A hagymát megtisztítjuk, beleszurkáljuk a szegfűszeget, és szintén beletesszük a levesbe. Amikor a borsó megfőtt, eltávolítjuk belőle a rozmaringot és a hagymát a szegfűszegekkel, a levest turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, s azzal már csak egyszer összeforraljuk. Pirított kenyérkockákkal és érett, karakteres reszelt sajttal tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet nagyon régen olvastam valahol, de elfelejtettem, és most, a Chéf tanácsainak segítségével és bátorításának köszönhetően újra megfőztem, köszönet neki, hogy megoszthatom veletek is, mert igazán finom étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss