Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsóleves kímélően

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk.
  2. Másnap az áztatólevét leöntjük, tiszta, bő vízbe feltesszük főni. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Felhevített zsiradékon néhány percig magas hőfokon dinszteljük a zöldségeket a hagymával, végül a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  4. Meghintjük a liszttel, kicsit kevergetjük, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1,3 liter vízzel. Felforraljuk.
  5. Amint a másik edényben a borsó felforrt, kb. 5 percig főzzük, a keletkezett fehér habot és a vizet leöntjük.
  6. A sárgaborsót beleöntjük a csöndesen forrdogáló levesbe. Babérlevéllel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük.
  7. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, hozzáadjuk a leveshez, majd az apróra vágott petrezselymet is beleszórjuk.
  8. A levesbetéthez a tojást elkeverjük egy csipet sóval, majd hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz.
  9. A tésztából a levesben megmelegített kiskanál hegyével kb. borsónyi tésztát szaggatunk a forró levesbe.
  10. Rövid ideig lassan forraljuk, majd ha a tészta is megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és pár percnyi pihentetés után tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss