Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sárgaborsóleves kímélően

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A sárgaborsót előző este átválogatjuk, beáztatjuk.
  2. Másnap az áztatólevét leöntjük, tiszta, bő vízbe feltesszük főni. A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Felhevített zsiradékon néhány percig magas hőfokon dinszteljük a zöldségeket a hagymával, végül a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Meghintjük a liszttel, kicsit kevergetjük, elkeverjük benne a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1,3 liter vízzel. Felforraljuk.
  4. Amint a másik edényben a borsó felforrt, kb. 5 percig főzzük, a keletkezett fehér habot és a vizet leöntjük. A sárgaborsót beleöntjük a csöndesen forrdogáló levesbe (fontos, hogy a leves forrjon, nehogy a borsó megedződjön!). Babérlevéllel, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és puhára főzzük.
  5. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, hozzáadjuk a leveshez, majd az apróra vágott petrezselymet is beleszórjuk.
  6. A levesbetéthez a tojást elkeverjük egy csipet sóval, majd hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz. A tésztából a levesben megmelegített kiskanál hegyével kb. borsónyi tésztát szaggatunk a forró levesbe. Rövid ideig lassan forraljuk, majd ha a tészta is megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és pár percnyi pihentetés után tálaljuk.

5 ÉRDEKESSÉG, AMIT TUDNOD KELL A SÁRGABORSÓRÓL 

HA VAN EGY CSOMAG SÁRGABORSÓD, DE NEM AKARSZ BELŐLE FŐZELÉKET FŐZNI 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK - A MEGOSZTÓ ÉTEL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss